Teknisk set er en antik et møbel med særlig værdi på grund af sin alder, især de stykker, der er pyntet med fin kunst. Aldersfaktoren er subjektiv: Generelle antikvitetsforretninger mærker genstande 50 år eller ældre som antikviteter. Fine antikvitetshandlere betragter objekter 150 år og ældre som antikke. Der er flere måder, du kan se en antik på. Den første gave er snedkeriet; maskinudskårne møbler blev ikke lavet før omkring 1860. En ægte antik er ikke perfekt skåret; en gengivelse med de samme komponenter skyldes, at den blev skåret af en maskine. Overfladen på træet kan også dateres. Indtil viktoriansk tid var shellak den eneste klare overfladefinish; lak og lak blev først udviklet i midten af ​​1800-tallet. En lak eller lakfinish er et sikkert tegn på senere fremstilling. Træet i sig selv er den sidste ledetråd. Meget tidlige møbler – før 1700 – er for det meste egetræ, men fra 1700 blev mahogny og valnød meget brugt.

De ældste møbler er temmelig robuste, ellers ville de ikke have overlevet, men chancerne er der, for at de også er slået gennem årene. Ødelagte dele kan undertiden repareres, men ikke altid. Hvis møblementet er i ret god stand, eller hvis det bestemt er en antik, vil det være værd at bruge din tid og kræfter på at refinish. Hvis træet er ødelagt eller dårligt beskadiget, der er dele, der mangler, eller snedkeriet er dårligere, skal du ikke spilde din tid, medmindre stykket er antik. Hvis du kan lide stykket, hvis det er værd at gemme, og især hvis det er en antik, er refinishing værd hele tiden og tålmodigheden, du lægger i det. Siden århundredeskiftet er værdien af ​​meget møbler fra det 18. og 19. århundrede faldet. Nogle designere og husejere blander stadig antikviteter med moderne møbler for at skabe eklektisk interiør, og især stilfulde stykker kan give høje priser.

Nå, vi ved alle, at denne slags møbler er meget sjældne og meget værdifulde, men alligevel ønsker de fleste af os ikke dem, da vi kan lide det nye, der også har et lignende design. Der er en række grunde til den faldende interesse for antikviteter og den hurtige stigning i moderne design. Flere boliger har åbne koncept, afslappet opholdsrum snarere end formelle spisestuer og studier, hvilket reducerer behovet for statelige mahogni-spiseborde, stole og skabe. En af mine venner, der også er meget interesseret i at indsamle og sælge de antikke møbler, fortalte dem, ”Vintage og antikviteter er endelige, men kreativitet er uendelig, så jeg kan gøre ting, som jeg ikke kunne gøre, hvis jeg kun var på udkig efter ting der eksisterede. ” Og tro mig, han fortalte mig det samme, som jeg havde i tankerne i årevis. ”Der nægter ikke, at der i de sidste 10 til 15 år har været noget af en omvæltning i smag og samlervaner,” tilføjede han senere. Men der er en speciel kategori af ultra-velhavende købere, der ønsker de fineste museer i kvalitetsklasse, uanset kategori, periode eller oprindelse.

Fordelene ved at investere i antikke møbler –

· Der er altid en historie at fortælle

· Miljøvenligt

· Fremragende kvalitetsprodukter

· Altid i stil

· Afgir en erklæring

· Mere omkostningseffektivt

· Kan være ekstremt værdifuld

· Unikke produkter